Tobias stora dröm sedan han var 15 år har varit att en dag ha en turnerande show i Skandinavien. Denna dröm förstärktes när han under 4 år var ute på världsturné med det erkända danskompaniet ”Burn the floor”. 

Hösten 2014 förverkligades den första delen av hans dröm. En egen show på Metropol Palais i Stockholm blev verklighet. Med hela 45 föreställningar fram till jul blev succén ett faktum, föreställningen förlängdes med 17 föreställningar under våren 2015. Över 10 000 personer har nu sett föreställningen ”En dans på rosor”. Därför är tiden nu inne att förverkliga drömmen om en egen Sverigeturné med Sveriges hetaste dansikal!

”Att få ta med mig mina fantastiska dansare, sångerskor och vår underbara konferencier ut på vägarna och visa resten av vårt vackra avlånga land vad vi åstadkommit är nu hög tid att bli verklighet. Denna unika show med sitt viktiga budskap kommer nu att rulla ut på vägarna i september 2015 och komma till alla som älskar underhållning och dans!

Dessutom vet vi att vår publik, de som älskar Let´s Dance och stjärnorna i programmet, finns i hela i vårt vackra land.  Det är så många som har frågat oss när vi kommer just till deras stad. Därför beger vi oss nu ut med vår viktiga story, fantastiska kläder och magiska artister, för att möta vår kanske allra viktigaste publik.”


 
 
2.jpg

Ken är skolans coolaste kille, som i allas ögon har allt man kan önska sig, men det ligger en stor hemlighet och ruvar. Kens karaktär är alltid svartklädd.

4.jpg

Monika är balettjejen som är tillsammans med skolans hunk Ken, men egentligen har hon ögonen på någon annan. Karaktären Monika är alltid klädd i vitt.

1.jpg

Erik är killen i klassen som inte riktigt passar in någonstans. Han har två passioner i livet; han älskar sin gitarr och Monika. Erik känner du igen på hans gråa klädsel. 

3.jpg

Dessutom får ni möta Dagny då och då. Hon är tjejen som var tillsammans med Ken tidigare och är den enda som känner till hans hemlighet. 


 
 

AKT 1

Played A-Live och Daniels Joik
Vi upptäckte takten och började för första gången röra oss till den. Två människor som för första gången rörde vid varandra och hittar samma rytm. Här är dansens ursprung i en het samba…

Nocturne
Vi tar dansen från sitt ursprung på Afrikas savann upp till Skandinaviens mystik och granskogar med en vals till Secret Gardens sköna toner.

Nostalgia Locomotive
Vår historia tar sin början i en kyrka på 1970-talet, där Erik och Monika är i full gång med att gifta sig med pompa, ståt och romantik. Vi hinner dock inte se hur det går… mitt i brudvalsen börjar klockan att ticka, dansen att gå baklänges och vi är tillbaka, cirka 15 år i tiden, i ett klassrum på 1950-talet.

ABC
Fyra ungdomar möts när de är 14 år och kärlek ligger i luften, men den är varken besvarad eller av det vanliga, heteronoma slaget. Klassrummet fylls av känslor i en fartfylld bugg. 

Alla flickor
Dagny berättar för tjejerna i klassen att hon vet att Ken har en hemlighet och han kanske inte är så felfri som alla tycks tro. Jive är dansen som berättar hemligheten.

The look
Det blir en duell mellan de coola ungdomarna och klassens töntar. Ken och Erik slåss om Monikas uppmärksamhet i denna tuffa streetdance.

Under ytan
Erik har blivit nedslagen enbart på grund av att han inte är som man förväntas vara i just denna skola och för att han råkar vara kär i klassens coolaste killes flickvän Monika. Liksom alla människor som någon gång blivit mobbade, tvingas han slåss i motvind och möta sina egna demoner i dansen - lyrical.

Hon har ett sätt
Erik fantiserar och drömmer sig bort i klassrummet samtidigt som han spelar på sin gitarr. Givetvis handlar alla låtar om hans kärlek till Monika. Han dansar Cha cha cha i klassrummet, med sin gitarr och drömmer om hur det skulle vara att ha henne i sina armar.

Barbie girl
Ken kommer och hämtar Monika med sitt vrålåk för att ta henne till dansen i folkparken. Vi ser Monika som hon just nu framstår för omvärlden: ytlig och materialistisk, i rytmen till de härliga dansstilarna disco freestyle och cha cha cha.

Rosen
Erik går i sin ensamhet och längtar efter Monika som lever sitt liv någonstans. Han har köpt en ros till henne som han planerar att ge till henne när de går på bio senare på kvällen, men när han ringer henne, ljuger hon och säger att hon ska vara hemma och lägga sig tidigt, fast hon egentligen ska till folkparken med Ken. Erik beger sig ut på stan i alla fall trots nederlaget och ser där Ken med Monika bredvid sig i hans nya bil. När Dagny dyker upp flyr Erik från sin olycka och bestämmer sig för att kasta all sin kärlek på henne istället och bjuder upp till en slowfox, trots att hans hjärta slår för Monika.

Det var dans bort i vägen
En glädjens danskväll med vännerna och det dansas både schottis och samba.

Sway
Dansen fortsätter med en cha cha cha och Ken visar vem som bestämmer på dansgolvet, men när Monika vill kyssa honom grips han av panik.

Vem vet
Även om Monika blir chockad över Kens obegripliga beteende, är Monika lycklig över att hon får dansa slowfox med Ken och hon slår bort tankarna på att han inte är den rätta för henne. Ken har nämligen annat än Monika i tankarna men slåss med att övertyga sig själv om att så här ska det vara.

50, 60 och 70-tals medley som för historien fram 15 år.

Dagny (50-tal) lindy hop,

Leva livet (60-tal) 
Dagny sjunger att hon hade kärleken, Erik, men att Monika stal honom, men att det inte ska krossa henne. Hon får inse fakta, gilla situationen och tänker nu gå ut och leva livet.

Blame it on the disco (70-tal) disco och jive.

 

 

AKT 2

Recap vad som hänt de sista 15 åren. Sedan vi lämnade ungdomarna har 15 år gått och under tiden har Ken och Monika gift sig. Erik har blivit en känd rockstjärna med sin låt ”Hej hej Monika”.

Lemon tree

Det liv som skulle bli guld och gröna skogar, har blivit till vardag och tristess hemma hos Ken och Monika och deras riktiga känslor för varandra har hunnit ikapp dem. Än så länge försöker de upprätthålla en vänlig fasad trots att båda egentligen vet att de vill vara någon annanstans. Vi möter dem en vanlig dag vid frukostbordet, där inget verkar påverka det inövande mönstret. I slutet av numret bestämmer sig Ken för att det är dags att ”ta av sig de bekväma Svensson-tofflorna” och bege sig ut på nya äventyr och Monika tvingas då göra detsamma… Äventyret visas genom showdance och jive. 

Fairytale

Ken och Erik dansar en passionerad och dramatisk duell, en Paso Doble, och berättar hur de just nu känner för Monika. Ken känner att deras kärlek har försvunnit och undrar om den någonsin funnits på annat sätt än platoniskt. Erik har inte sett Monika, sitt livs kärlek på 15 år men kan inte glömma henne, trots att han är gift med Dagny. Båda tjejerna på scenen symboliserar Monika.

Hej Hej Monika

Monika ska iväg för att se rockstjärnan och gamla klasskamraten Eriks konsert ännu en gång med sina väninnor. Erik står på scenen och rockar hela publiken med sin hit ”Hej hej Monika”. Erik har verkligen blommat ut efter framgångarna och inte mycket finns kvar av den osäkra killen från skoltiden. Han har fått sin revansch och han exploderar på scen och utstrålar självkänsla.

Move your feet

Monika är inte den enda tjejen i stan som har sina ögon på rockstjärnan Erik. Hon trängs med både sina väninnor och massvis med andra tjejer om att få hans uppmärksamhet. Hon håller sig lite i bakgrunden till en början, innan hon i slutet av numret vågar sig fram. Erik är överväldigad över att få all den uppmärksamheten från det motsatta könet och bjuder upp till både salsa och cha cha cha.

It must have been love

Monika och Erik återser varandra för första gången efter 15 år. Den kärlek de alltid hyst för varandra, men varit tvungen att tygla, blommar upp. Det blir omöjligt för dem att hålla känslorna tillbaka. En sensuell rumba kan inte motstås.

Libertango

Det har blivit hög tid för Ken att på riktigt utforska sitt riktiga jag. Han vågar sig för första gången in på en bögbar, där han möts av killar som likt gamar väntar på ett nytt byte. Men det finns en som han tyr sig till, där han känner sig trygg. Det är hos Frank. Till tonerna dansas tango. 

Det vackraste mötet

Ken och Frank går hem tillsammans och dricker lite vin och det går egentligen lite för fort fram för den oerfarne Ken. Han vill så gärna men vågar inte riktigt ta steget fullt ut. Till slut övervinner han sin rädsla, Frank blir hans ”första” och de möts i en vacker rumba.

 Making your mind up

Ken fortsätter att vanka av och an i lägenheten och slåss med sina demoner i huvudet. En del av honom vill bara glömma hela upplevelsen med Frank och fortsätta leva det trygga familjelivet med Monika, medan den andra halvan vill något annat. Han måste bestämma sig. Making your mind up bjuder på en fartfylld jive.

Like it or not

Monika är sviken av sin man men hon har också bedragit honom med en annan.

- Älska mig som jag är för jag kommer inte att ändra mig, säger Monika.

Lemon tree

Samma tråkiga vardag igen som i början av akt två. Men något är annorlunda. Något har brutit mönstret och både Monika och Ken vet att inget är som förut. De tvingas till att berätta för den andra vad som hänt.

Vad du än trodde så trodde du fel

Både Monika och Ken vet att något har ändrats i deras relation, frustrationen växer och frågorna samlas. Ken försöker förneka det han känner men känslorna bubblar upp till ytan och Monika bär en skam över att hon bedragit Ken med Erik, samtidigt som det kändes helt rätt. Ken känner sig tvungen att berätta för Monika om sin sexuella läggning. Han gillar män och han berättar det i en tango.

The Sign

Ken har precis berättat för Monika att han är homosexuell. Det är en lättnad samtidigt som hon känner sig lurad. Det börjar med ilska och desperation men slutar med lättnad och glädje över att de nu kan gå vidare som vänner och bygga ett nytt liv med den som de egentligen vill ha. Hon och alla runt omkring, har sett tecknen under årens gång men vägrat inse sanningen, som berättas i en samba.

Sånt är livet

Här får vi en snabbgenomgång om vad som har hänt i vår historia. Första versen handlar om hur Monika träffade Ken när de gick i skolan och hur deras kärlek blomstrade i början, men sedan kom hösten och all den kärlek han svor var evig dog. Andra versen handlar om att Ken hittade sig själv och att han funnit kärleken ”Han verkar lycklig och han är ung”. Tredje och sista versen sjunger Monika igen om sig själv. Hon sjunger att hon själv äntligen hittat den rätta - Erik - och att hans gamla flamma Dagny nog undrar vem hon är. Dansstilen är quickstep.

  Nostalgia Locomotive

Vi är tillbaka där historien började. Erik och Monika gifter sig till slut och alla vännerna finns med och paret dansar sin vackra brudvals.

Final Countdown

Bröllopsfesten har börjat - håll i er för nu kör vi en passionerad paso doble!

Feel Alive

Slutnummer med skön dans – nu firar vi! Var den du är, för du förtjänar det! Dansa med i en het cha cha cha!


 
 

Nu har Sverige äntligen fått sitt första professionella danskompani i tiodans under ledning av Tobias Karlsson, dansare och koreograf. Kompaniet MOVE YOUR FEET AB består av de bästa dansarna i landet, många med titlar från SM, EM och VM i dans. Danskompaniet bjuder på heta latino-danser och sköna sällskapsdanser i härliga rytmer. Alla dansarna har lång erfarenhet och många meriter från shower och tävlingar i Sverige och internationellt. De har framför allt haft stor uppmärksamhet i Sverige från den populära tv-showen Let’s Dance i TV 4. Dansarna är: Jeanette Carlsson, Maria Bild, Sigrid Bernson, Elisabeth Novotny, Oksana Spichak, Malin Johansson, Calle Sterner, Björn Törnblom, Anders Jacob, Tobias Bader, Alexander Svanberg, Andrea Schirmer och Tobias Karlsson.
- Jag har länge drömt om att sätta ihop en professionell dansgrupp i tiodans. Det har saknats i Sverige. Intresset för tiodans har ökat enormt i Sverige sedan Let’s Dance kom in i vardagsrummen på fredagskvällarna med nästan två miljoner tittare per program, tio år i rad. Nu kan vi äntligen bjuda in till en professionell show med härlig dans med Sveriges bästa dansare, säger Tobias Karlsson, konstnärlig ledare, koreograf och dansare i Move your feet.

Move Your Feet AB drivs av Tobias Karlsson.


PRODUKTION

DANSARE

Tobias Karlsson

Calle Sterner

Björn Törnblom

Tobias Bader

Anders Jacob

Sigrid Bernson

Elisabeth Novotny

Maria Bild

Jeanette Carlsson

Oksana Spichak

Malin Johansson

Andrea Schirmer

Alexander Svanberg

 

    

SÅNGERSKA

Evelina Schönberg Olsén

KOREOGRAFI

Tobias Karlsson

GÄSTKOREOGRAFER

Karl Dyall

Thomas Benstem

Roine Söderlund

PRODUCENT

Tobias Karlsson

KOSTYMER

Designer: Lars-Åke Wilhelmsson

Sömmerska: Gunilla Hedman

 

LJUD OCH LJUS TEKNIKER

Philip Morberg

MUSIK

Jonas Gröning

STORY / MANUS

Tobias Karlsson

PROJEKTLEDARE

Lena Schulte

GRAFISK DESIGN OCH WEB

Tomasz Józiewicz

PRODUKTIONSBOLAG

Move Your Feet AB